Uitslag D2 27 februari in Schijndel

Zondag 27 februari werd de vierde ronde van de D2-competitie gezwommen. Met 31 zwemmers werd de strijd aangegaan tegen Den Doorn uit Almkerk, SBC-2000 team 2 uit Breda en De Wildert uit Zundert. Helaas kon er niet optimaal gebruik gemaakt worden van de tribune, die deze middag geopend werd door oud-voorzitter Paul Sluijpers. Blijkbaar is bij de bouw van de tribune niet goed gekeken naar de veiligheidseisen, en dus werd afgelopen vrijdag een deel van de tribune afgesloten. Omdat er maar één vluchtroute is, mogen er maar 55 personen op de tribune. Een flinke domper: hebben we eindelijk een mooie grote tribune, mag hij niet volledig worden gebruikt!

Uitslag

Tijden Neptunus '58

Uitslag Neptunus '58

Tussenstand competitie. Ook in de weekenden van 5/6 en 12/13 maart worden nog competitiewedstrijden gezwommen in Nederland. In verband met carnaval zwommen veel Brabantse verenigingen dit weekend al. De officiële competitiestand laat dus nog even op zich wachten.

De wedstrijd begon met een fikse domper. De dames op de 4 x 100 wissel (Elke Schellekens, Anouk van Lokven, Shirley Voets en Sandra Schellekens) zwommen naar een nieuw estafetterecord, maar later bleek dat deze tijd niet in de boeken zal komen. Sandra was namelijk te vroeg gestart, en dus werd de ploeg gediskwalificeerd. Shirley zwom wel een geweldige tijd op de vlinderslag: de 1.11.5 is maar liefst drie seconden sneller dan haar pr. De jongens op de 4 x 50 vrij deden het daarna uitstekend. Delane Lathouwers startte met een verbetering van zijn pr met twee seconden. Daarna was Luc vd Loo anderhalve tel sneller dan zijn pr, Martijn Eickmans bijna twee tellen en tot slot was Jeroen van Dinther bijna een seconde sneller dan ooit. Daardoor waren de vier jongens maar liefst zes seconden sneller dan hun inschrijftijd. Ze behaalden de derde plaats tussen veelal oudere zwemmers. Aan het einde van de middag zwommen Isa vd Ven, Anouk van Os, Rachel Brunnen en Amy Heeren de 4 x 50 wissel. Isa verbeterde haar pr op de 50 rug met meer dan drie seconden. Amy was op de vrije slag maar liefst vier seconden sneller dan haar persoonlijke record.

Bij de minioren 4 en jonger was er tweemaal brons voor Tijn Snelders. Op de 25 schoolslag, die hij voor het eerst zwom, behaalde hij ook nog eens een nieuw clubrecord. Op de 50 vrij verbeterde hij zijn pr met drie seconden.

Bij de categorie 1999 en 2000 waren er gouden medailles voor Anouk van Os en Pim de Crom op de 100 school. Anouk was veruit de snelste: met een voorsprong van 4,5 seconde gaf ze de rest van het veld het nakijken. Ze verbeterde haar pr met ruim twee tellen en kwam nog slechts 0.86 seconde te kort voor de Brabantse limiet. Pim had mazzel dat de snelste zwemmer gediskwalificeerd werd, zodat het goud naar Pim ging. Hij bleef wel iets boven zijn beste tijd. Op de 100 vrij verbeterde Anouk haar pr met bijna acht tellen en eindigde ze als vijfde. Halverwege was ze al een seconde sneller dan ooit. Voor Pim was er een vierde plaats op de 100 vrij. Christy Schoones verbeterde net als Anouk haar pr's op de 50 én 100 vrij: na 50 meter was ze anderhalve seconde en na 100 meter twaalf seconden sneller dan ooit. Ze eindigde als elfde. De 100 school zwom ze voor het eerst. Helaas ging er een keerpunt niet helemaal goed, maar de tijden waren uitstekend. Ze verbeterde halverwege haar pr op de 50 school met ruim drie seconden. Bij de jongens kwamen ook Wessel Verhoeven en Bas Bozelie in actie. Zoals verwacht verbeterde Wessel op de 100 vrij zijn jaar oude pr met een flink aantal seconden. Zijn eindtijd, goed voor de zesde plaats, was maar liefst achttien tellen sneller dan vorig jaar. Bas eindigde als achtste en verbeterde zijn pr met bijna zes seconden. Op de 100 school maakten beiden heren hun debuut. Wessel werd vijfde en Bas werd helaas gediskwalificeerd omdat hij had bewogen bij de start.

Voor de zwemmers uit 1997 en 1998 stonden de 50 rug en 100 wissel op het programma. Bij de meisjes werd Amy Heeren vijfde dankzij een verbetering van haar pr uit 2009 met maar liefst zeven seconden. Rachel Brunnen eindigde als zesde (ze was slechts 0.06 langzamer dan Amy) en verbeterde haar persoonlijke toptijd met anderhalve tel. Isa vd Ven was bijna drie tellen sneller dan ooit en zou later op de middag die tijd nog met een kwarttel aanscherpen als startzwemster van de estafette. Op de 100 wissel werd Rachel vijfde en Isa achtste. Beide meiden waren ongeveer drie seconden sneller dan hun oude pr's. Bij de jongens regende het pr's: met tien starts worden er negen pr's gezwommen! vd Doelen was beide keren de beste van Neptunus '58. Op de 50 rug werd hij vijfde met een verbetering van twee seconden. Noud van Boven werd zevende dankzij een pr van ruim een halve tel en Martijn Eickmans tikte als achtste aan. Hij verbeterde zijn beste tijd met anderhalve tel. Luc vd Loo werd tiende en zijn broer Tom dertiende. Zij verbeterden hun pr's met 0.2 en 3.4 seconden. Een aanscherping van zijn pr met een seconde levert voor Macs op de 100 wissel de bronzen medaille op. Luc grijpt net naast de prijzen met een vierde plaats, maar verbeterde wel zijn beste tijd met bijna drie seconden. Martijn wordt zevende, Tom elfde en Noud twaalfde. Tom verbetert zijn pr met drie seconden en Noud doet dat met een halve seconde.

In de categorie 1995 en 1996 zijn er twee medailles voor Shirley Voets. Op de 50 school behaalt ze zilver dankzij een verbetering van haar pr met bijna een seconde. Ze verbetert daarmee ook het clubrecord, wat op naam van Linda Schellekens stond. Op de 200 is ze met afstand de beste en met meer dan vijftien seconden voorsprong verovert ze het goud. Ze verbeterde haar pr (en clubrecord) met 4,5 seconde, wat een erg knappe prestatie is als je je niet op kan trekken aan je concurrentes. Shirley bleef slechts iets meer dan een seconde boven de NK-limiet. Ook Demi van Os deed erg goede zaken. Op de schoolslag eindigde ze als twaalfde met een verbetering van haar pr met een seconde en op de 200 vrij wordt ze achtste en verbetert ze haar beste tijd met bijna drie seconden. Een persoonlijk record is er ook voor Lara vd Ven op de 200 vrij: ze verbeterde haar toptijd met vijf seconden en eindigde als vijfde, net voor Aniek Pennings, die iets boven haar beste tijd blijft. Op de schoolslag behaalde Lara de vijfde en Aniek de vijftiende plaats. Zoë Hellings tot slot werd tiende op de 50 school en negende op de 200 vrij. Bij de jongens houden Jeroen van Dinther en Delane Lathouwers (beiden 1997) zich goed staande. Op de 50 school werd Delane zevende en Jeroen achtste. Die eerste verbeterde zijn pr 3,5 seconde en Jeroen was een seconde sneller dan ooit. Op de 200 vrij wist Jeroen Delane wel te verslaan en eindigden de jongens als zevende en negende. Jeroen was 3,5 seconde sneller dan zijn twee weken oude pr en Delane verbeterde zijn toptijd met ruim acht seconden.

Bij de categorie 1993 en 1994, die de 100 wissel en 100 school zwommen, waren er geen persoonlijke records, maar wel medailles. Mark van Dinther werd tweemaal tweede, terwijl er op de 100 wissel voor Jeroen Trimbach een bronzen medaille was. Op de schoolslag eindigde Jeroen als vierde. Ook bij de meiden waren er vierde plaatsen: Elke Schellekens belandde net naast het podium op de wisselslag en Anouk van Lokven overkwam hetzelfde op de schoolslag. Elke werd zevende op de school en Anouk zevende op de wissel. Anouk van Helvoirt eindigde als achtste op de 100 wissel en een plaats lager op de schoolslag. Esra Pennings eindigde als negende en tiende.

Bij de dames en heren waren er medailles in alle kleuren. Sandra Schellekens zwom naar het goud op de 100 vlinder en het brons op de 50 rug, maar bleef beide keren net boven haar beste tijden. Roel vd Kleij behaalde zilver op de 100 vlinder en eindigde als vierde. Een van de verrassingen van de middag kwam op naam van Manissa vd Brand: op de 100 vlinder was ze drie seconden sneller dan ooit (tiende plaats) en op de 50 rug was ze twee seconden sneller dan haar oude pr (goed voor de achtste plaats). Tot slot eindigde Jet vd Bersselaar als elfde op de 50 rug en was, ondanks een slepende voetblessure, slechts een fractie langzamer dan haar beste tijd op deze afstand.

In totaal werden er veertig persoonlijke records en drie clubrecords gezwommen.


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'